top of page

WELKE MAAT NEEM IK?

Wanneer je op zoek bent naar een kledingmaat die het beste aansluit bij die van je hond is het belangrijk dat je weet welke maat je moet kiezen. Hieronder vind je de nodige uitleg die je wegwijs maken in je zoektocht naar de geschikte bandana of bowtie. De maten zijn telkens berekend in cm.

1. Bandana's

Begin bij het kiezen van de juiste bandana-maat steeds met het meten van de nekomtrek van je huisdier. 

Aan de hand van een lintmeter kan je het beste achterhalen wat de lengte is. Het is aan te raden om bij het getal die je afleest op je lintmeter 2 cm extra te tellen.

Ga te werk als volgt:

1. Meet met een lintmeter de nekomtrek van je hond of kat. Geen lintmeter in huis? Gebruik dan de halsband als indicator voor de juiste maat. 
 

2. Tel bij het getal dat je afleest 2 cm extra; bvb.  Ik meet 49 cm, ik tel hierbij 2 cm. 
 

3. Controleer daarna het product op onze website en kijk bij welke nekomtrek jouw getal het beste aansluit; bvb. De juiste maat van mijn hond is 51 cm. Dit wil zeggen dat deze valt onder categorie 'L' met een nekomtrek van 50 - 55 cm.
 

4. Klik de juiste categorie aan, et voila!

Staat de maat die je zoekt hier niet tussen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen door een e-mail te zenden naar absolutelypawfectbelgium@outlook.be. Bij voldoende voorraad beschikken we over de mogelijkheid om een model op maat te maken.

Wist je dat...

Elke bandana een boord kreeg, zodanig je de bandana in de lengte kan oprollen? Zo blijft het model er hetzelfde uitzien, en kan je naargelang de nood/gelegenheid de lengte van de bandana aanpassen!


 

2. Bowties

Ben je op zoek naar een bowtie voor je huisdier? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de lengte van de strik. Onze bowties die worden namelijk bevestigd over de halsband van je hond of kat door middel van elastiekband. Dit wil zeggen dat de nekomtrek niet van belang is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Halsbanden

Wil je graag een halsband voor je huisdier kopen? Dan kan je op dezelfde manier te werk gaan als bij het opmeten van de maat om een bandana aan te kopen. 

Elke halsband beschikt over 5 gaten met een afstand van 2 cm tussen waardoor je tot 10 cm speling op de maat hebt. Meet je bij je hond 35 cm? Dan kies je voor een halsband met maat small  (30-40 cm).

Twijfel je toch? Neem dan even een kijkje naar de collectie. Bij verschillende foto's vind je een maat-indicatie op basis van een foto van een hond of kat. Je leest er het ras af en de maat die hij/zij draagt.

4. Leibanden

De maat van de leiband is afhankelijk van de lengte die je wenst te gebruiken wanneer je met je hond wandelt. Is het voornamelijk om naar de hondenschool te gaan? Om de lijn gespannen te houden? Dan wordt een korte lengte van 1M - 1M50 aangeraden.

Ben je op zoek naar een lijn om te wandelen? Je hond meer ruimte of vrijheid te bieden? Bijvoorbeeld: tijdens het snuffelen. Dan wordt een langere lijn vanaf 2M aangeraden.

5. Kledij voor de hondenbaasjes

T-shirts & sweaters: de maten van deze items vallen normaal (S = 36, M = 38, L = 40, etc.). Bedenk welke maten je voornamelijk draagt, en neem hiervan de grootste maat.

Alle mutsen zijn 'one size' en de petten zijn verstelbaar in hoofdomtrek.

6. Hondenjasjes

Vraag je je af welk hondenjasje er geschikt is voor jouw hond? Dan is het belangrijk dat je eerst de verschillende maten van je hond opneemt om dan te vergelijken of deze overeenkomen met de beschikbare maten van Absolutely Pawfect.

Beschikbare maten:

 

- Extra small: nekomtrek 20-25 cm, borstomvang 20-25 cm, ruglengte 15 cm

- Small: nekomtrek 30-35 cm, borstomvang 35-50 cm, ruglengte 20 cm

- Medium: nekomtrek 40-45 cm, borstomvang 50-65 cm, ruglengte 24 cm

- Large: nekomtrek 50-55 cm, borstomvang 65-80 cm, ruglengte 28 cm

- Extra large: nekomtrek 60-65 cm, borstomvang 80-95 cm, ruglengte 32 cm

Je meet jouw hond op door de nekomtrek, de borstomvang en de ruglengte te meten met behulp van een lintmeter.

Opgelet: hier staat de ruglengte voor de lengte die het jasje inneemt op de rug van de hond, dit bedraagt niet de totale lengte van jouw hond zijn rug.

Extra nuttige informatie:

  • Uit welke stof bestaat een bandana of bowtie?


De producten bestaan uit een combinatie van katoen, jersey, mousseline en tricot. De stof waaruit een bandana of bowtie gemaakt werd wordt telkens genoteerd in de productomschrijving. Dit doen we om gerichter de zachtheid en rekbaarheid van de stof de kunnen aanduiden. 
 

  • ​Denk je dat je  beter een grotere/kleinere maat neemt?
     

Twijfel je toch nog? Neem dan even een kijkje naar de producten op onze webshop. Daar kan je steeds een foto vinden van een model, welk ras deze hond heeft en de maat die hij/zij draagt. Dit geeft je alvast een indicatie.
 

  • De ene bowtie/bandana kan kleiner/groter uitvallen dan een eerder besteld product.


Elke bowtie of bandana wordt gemaakt vanuit een voorliefde voor een bepaalde print. Elke print wordt vervaardigd met een bepaalde soort stof. Bij Absolutely Pawfect maken we gebruik van katoen, jersey, mousseline en tricot. Elke soort stof heeft een eigen maximum rekbaarheid. Dit zorgt ervoor dat bepaalde modellen groter/kleiner uitvallen.

Stikken we een bandana uit jersey-stof? Dan zal de bandana tijdens het stikken door de eigenschappen die het textiel heeft, meerekken en in deze positie blijven. Stikken we een bandana uit katoen? Dan zal de bandana tijdens het stikken niet verplaatsen/uitrekken door de stugge textuur van de stof.

Daar de producten handgemaakt zijn wijkt elk product met gemiddeld 5% af met een vergelijkbaar product. Dit in combinatie met de soort stof kan er dus voor zorgen dat bepaalde exemplaren enkele cm's kunnen verschillen met elkaar.

Daarom is het zeer belangrijk om de nekomtrek van jouw hond met een lintmeter op te meten en hierbij + 2 cm te tellen. Zo kunnen we jou bijna 99% zekerheid bieden dat de maat zal passen.

  • Is er een kleinere/grotere maat dan XS/XL?


Ja, maar deze zijn niet te koop tussen de standaard maten die je kan raadplegen op de webshop van Absolutely Pawfect. Staat je maat er niet tussen? Wens je een kleinere of grotere maat? Neem dan contact met ons op door een e-mail met de nodige informatie te zenden naar absolutelypawfectbelgium@outlook.be.
 

  • Mijn hond heeft een tussenmaatje, wat nu?


Na het opmeten van jouw hond zijn/haar maat kan je tot de conclusie komen dat hij/zij tussen twee maten in valt. Indien dit het geval is, adviseren we om de maat groter te kiezen en bij de notities in de bestelling de exacte nekomtrek mee te geven. Zo kunnen wij namelijk een langere velcro aan de bandana bevestigen, om de zekerheid te bieden dat de bandana op zijn kleinste sluiting , niet te groot is voor jouw hond.

opmeten.png
Bandana's.png
Bowties.png
bottom of page